Da li je kod svakog oštećenja stakla moguće uraditi popravku?

Iako se auto stakla izrađuju od čvrstog i kvalitetnog materijala koji poseduje određen stepen otpornosti na padavine, zvučne efekte i mehaničke udarce, neminovno je da nekad dođe do manjih ili većih oštećenja na njemu. 

Dovoljan je i kamenčić da izazove oštećenje, mada do pucanja stakla dolazi iz raznoraznih razloga. Čak i najmanje oštećenje može izazvati dalje pucanje kompletnog vetrobranskog stakla. Tada ćete biti u situaciji da umesto reparacije oštećenog stakla menjate celu šoferšajbnu. 

Da li se reparacija stakla radi isključivo u auto servisu

Iako izdržljivo, staklo istovremeno predstavlja i veoma osetljiv deo automobila. Stepen osetljivosti se povećava kada se pojave čak i najmanja oštećenja. Ukoliko se takva oštećenja ne saniraju, lako mogu dovesti do pucanja cele šoferšajbne. Osnovno što treba uraditi je kontaktirati auto servis čak i kada se pojave i najmanja oštećenja. Pre nego što stignete do auto servisa oštećeno mesto prelepite selotejp trakom, kako biste ga zaštitili od prašine, kiše i drugih atmosferskih uticaja. Ako reagujete pravovremeno i sprečite proširivanje oštećenog dela, reparaciju auto stakla možete izvršiti ne samo dolaskom u servis, već i na terenu. 

Koliko dugo traje proces reparacije? 

Ukoliko reagujete na vreme, profesionalni tim kompanije Auto stakla Ivanić će izvršiti popravku auto stakla kako bi se saniralo oštećenje. Reparacija auto stakla traje relativno kratko, oko 30 minuta, ali svakako dugoročno rešava problem. Pregledom stakla ćemo utvrditi koji vid usluge je potrebno uraditi. Odnoso, naš stručni tim će proceniti da li je potrebna popravka ili zamena auto stakla

Kompletna zamena šoferšajbne se takođe može izvršiti na terenu. Proces kompletne zamene vetrobrana traje nešto duže u poređenju sa reparacijom stakla. Kako biste izbegli kompletnu zamenu vetrobrana, naš savet je da reagujete čim primetite i najmanje oštećenje.  Auto kompanija Ivanić svojim klijentima pruža potpuno inovativan, praktičan i savremen način reparacije uz poštovanje svih svetskih standarda.

Imajte u vidu da oštećenja na staklu ne samo da će vremenom prouzrokovati veću štetu, već će vam napraviti problem prilikom tehničkog pregleda pri registraciji vozila. 

Kolika je vidljivost oštećenja nakon popravke? 

Ovo je jedno od najčešće postavljanih pitanja, na koje ne postoji jednostavan odgovor. Nakon popravke, vidljivost oštećenja zavisi od oblika, veličine, proteklog vremena od pojave oštećenja kao i od pozicije gde je oštećenje nastalo. Treba imati u vidu da  20% oštećenja, predstavlja deformacija srednjeg dela stakla, kao i plomba koja predstavlja inicijalni deo oštećenja koji je primetan kada se pređe prstom. Nakon popravke, oštećenje može delovati kao kamenac koji se pojavi kada voda ispari. 

Takođe, na vidljivost oštećenja nakon popravke utiče i prljavština koja se nataložila u samom oštećenju od momenta od kada je oštećenje nastalo. Upravo iz tog razloga savetujemo, da ukoliko istog momenta niste u mogućnosti da dođete na popravku auto stakla, na oštećenje obavezno zalepite parče samolepljive trake. 

Imajte u vidu da je to kratkoročno rešenje, jer će traka sprečiti oštećenje, ali ne i dalje pucanje stakla, tj. neminovno će doći do uvećanja oštećenja. Što više budete odlagali popravku, reparacija neće biti moguća. U tom slučaju će biti neophodna zamena kompletnog vetrobrana. 

Zato je važno da odmah sanirate novonastalo oštećenje. Pozovite nas kako bismo rešili vaš problem.