HEAD UP display (HUD) na krovu automobila

Head up Display na krovu automobila – Korporacija Volvo Car je podigla Head-Up-Display na potpuno novi nivo. To su postigli sa prijavom patenata u Americi za HUD (Head Up Display) koji se nalazi iznad glave.

Preseljenje podataka u područje iznad glave vozača

Ploče sa instrumentima i table za zabavu se pretrpavaju. Švedski proizvođač automobila vidi preseljenje podataka u područje iznad glave vozača kao moguće rešenje. Novi sistem deluje poput većine postojećih HUD-a na vetrobranskom staklu, sa nizom ogledala i projektora. Ali ekran je ovom prilikom „optički prenosiv krovni prozor“.

Head up Display na krovu automobila – Posmatrači pretpostavljaju da će ovo biti modifikovano auto staklo. Sve to sa ciljem kako bi se omogućila optimalna projekcija u svim svetlosnim uslovima, moguće upotrebom stakla za automatsko zatamnjenje.

Novi sistem HUD zasnovan na LED-u

Bilo kako bilo, kompanija Volvo kaže da će sistem verovatno biti zasnovan na LED-u. Objediniće i opcije za osvetljenost i prilagođavanje položaja u skladu sa željama vozača. Obratite pažnju na ovaj sistem HUD koji se nalazi iznad glave vozača. Možete ga uskoro očekivati u okviru koncepta novih automobila. Sigurni smo da kada se to bude desilo Auto stakla Ivanić će među prvima uvrstiti u svoju ponudu auto stakla.

Pratite Facebook stranicu kompanije Auto stakla Ivanić i budite blagovremeno obavešteni o svim akcijama i novitetima iz oblasti industrije auto stakla.