InnovizTvo čini sledeći korak ka punoj automatizaciji vozila

Potrebno je više od pukih kamera i radara da bi automobil vozio potpuno autonomno: LiDAR ima znatno bolje performanse u otkrivanju objekata, bez obzira na vremenske prilike i uslove na putu, te je stoga ključna bezbednosna karakteristika.

Innoviz Technologies, ​​izraelski start-up i vodeći dobavljač LiDAR senzora i softvera za percepciju visokih performansi, redovno pokreće nove radove. InnovizTvo je sledeće rešenje kompanije LiDAR. Dolazi sa svim sertifikatima i odobrenjima u skladu sa visokim standardima automobilske industrije.

Delimičnoj automatizaciji, ili nivou 2 autonomne vožnje, i dalje je potreban ljudski vozač koji u velikoj meri kontroliše vozilo. InnovizTvo omogućava proizvođačima automobila da ponude siguran nivo 2+. Podaci u pogonu će se prikupljati, a nove funkcije će se kontinuirano potvrđivati i statistički dokazivati. Na kraju, tehnološka poboljšanja i nadogradnje dovešće do potpune autonomije vozila nivoa 5 i prebacivanje odgovornosti za vožnju sa vozača na proizvođača automobila. U poređenju sa svojim prethodnikom, InnovizTvo je jeftiniji za 70% uprkos impresivnom skoku u pogledu performansi. BMW već blisko sarađuje sa Innovizom kako bi pojačao svoj program autonomne vožnje.

Takođe AGC donosi revolucionarnu tehnologiju na tržište sa svojim pokretanjem VideEie. Prozirno infracrveno staklo omogućava integrisanje LiDAR-a iza vetrobranskog stakla.

Saznajte više na: https://www.wideye.vision/.