Kada se radi reparacija stakla, a kada zamena vetrobrana

auto stakla novi sad

Ukoliko vam je oštećeno staklo na automobilu, verovatno ste i sami svesni da vožnja u takvom vozilu nije bezbedna. Čak i najmanje oštećenje, ako se ne sanira na vreme neminovno dovodi do pucanja stakla. Reparacija stakla podrazumeva vraćanje oštećenog stakla u normalu. Važno je da popravku auto stakla radite u proverenom servisu, koji će vam dati garanciju da nakon popravke neće doći do ponovnog pucanja stakla. 

auto stakla novi sad

U Kompaniji Auto stakla Ivanić, rade iskusni i profesionalni serviseri koji će odmah proceniti da li je moguće uraditi popravku ili je potrebna zamena celog vetrobrana. 

Kada se radi reparacija stakla?

Ukoliko dođe do oštećenja na prednjoj šoferšajbni, moguće je uraditi reparaciju u zavisnosti od veličine i mesta oštećenja. Međutim, ukoliko su oštećena bočna ili zadnja stakla tada se uglavnom radi zamena. 

Reparacija istog oštećenja se radi samo jednom, tako da je važno reagovati na vreme. Mada, moguće je raditi više popravki, ali na različitim mestima. Reparacija šoferšajbne se radi u situacijama kada je prečnik oštećenja manji od 3 cm. Ukoliko je u pitanju veće oštećenje tada se pribegava kompletnoj zameni stakla. Ukoliko se oštećenje nalazi odmah ispred volana, odnosno u vidnom polju vozača, reparacija se radi samo ukoliko je prečnik oštećenja do 1cm.  

Ukoliko se oštećenje ne nalazi na ivici šoferšajbne moguće je uraditi reparaciju stakla, za razliku od oštećenja koje se nalazi na samoj ivici vetrobrana. Pre nego što nas posetite, možete nas kontaktirati. Od naših operatera iz kontakt centra ćete dobiti sve potrebne informacije, a možete i zakazati termin u nekom od servisnih centara Auto stakla Ivanić. 

Od čega zavisi da li će reparacija stakla biti uspešno odrađena

Na uspešno obavljenu reparaciju stakla utiče mnoštvo faktora. Osim vrste i pozicije oštećenja, bitan je stepen kao i starost oštećenja stakla. Imajte u vidu da nagle vremenske promene mogu dovesti do širenja oštećenja, tako da je nemoguće uraditi reparaciju. U tom slučaju se radi kompletna zamena stakla. Zato je važno da servisirate i najmanje oštećenje kako bi staklo povratilo prvobitnu izdržljivost i čvrstinu. 

Kako se radi zamena šoferšajbne?

Pre početka radova, tj. pre nego se pristupi zameni auto stakla, automobil se zaštiti, skine se staro staklo i očiste se ostaci stakla. Zatim se nanose prajmer i lepak a potom se pristupa ugradnji novog stakla, nakon čega se vrši provera njegove funkcionalnosti. Kako bi staklo bilo uspešno zamenjeno, važno je da izaberete specijalizovani servis. Tim naših sertifikovanih montažera je obučen za primenu najsavremenijih tehnika ugradnje auto stakala. 

Da li je potrebno uraditi kalibraciju auto stakala?

Nakon zamene šoferšajbne, na novijim modelima automobila neophodno je uraditi kalibraciju auto stakala ADAS sistema. Tim postupkom se kamere i senzori vraćaju na fabrička podešavanja. 

Šta se dešava sa registracionom nalepnicom prilikom zamene vetrobrana?

U servisima Auto stakla Ivanić, registraciona nalepnica se pažljivo skida sa oštećenog stakla, a zatim se postavlja na novi vetrobran nakon ugradnje. 

Važno je da osigurate auto stakla

Ukoliko ste osigurali auto stakla, kompletnu uslugu možete završiti u našem servisu. Naplata troškova zamene auto stakla će biti regulisana direktno sa osiguravajućim društvima.

Međutim, ako vaša polisa osiguranja ne uključuje pokriće u slučaju oštećenja auto stakla,  u kompaniji Auto stakla Ivanić postoji rešenje i za to. Dovoljno je da pozovete naš kontakt centar kako biste se konsultovali sa savetnikom prodaje, koji će vam ponuditi najbolje rešenje.  

Zbog izuzetno visokih temperatura, servisi će od ponedeljka do petka (15-19.07.2024.) raditi u periodu 7-15h.

Radno vreme kontakt centra ostaje nepromenjeno.