Koliko je dozvoljeno zatamniti stakla na autu?

Ukoliko se dvoumite da li da zatamnite stakla na automobilu, kroz ovaj tekst pokušaćemo da vam otklonimo sve nedoumice. Zatamnjivanjem stakla na automobilima, vožnja će biti bezbednija, komfornija tako da ćete uživati u njoj.

Zahvaljujući folijama vrhunskog kvaliteta UV zraci neće prodirati u unutrašnjost automobila, što podrazumeva da će vožnja tokom letnjih meseci biti daleko prijatnija. Zatamnjivanjem stakla, temperatura u automobilu se smanjuje za 15 do 20 stepeni što nije zanemarljivo s obzirom na vrele letnje dane. 

Koji je dozvoljen stepen zatamnjivanja stakla na automobilima?

Ovo je jedno od čestih pitanja koje vozači postavljaju i zbog nedoumica se često ne odlučuju na ovaj korak. Zatamnjivanje stakla je dozvoljeno zakonom. Regulisano je  Članom 72 Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima. Auto stakla koja se nalaze iza srednjeg stuba mogu biti naknadno zatamnjena bez ograničenja. 

Zadnja bočna stakla kao i vetrobransko staklo dozvoljeno je zatamniti bez limita. Međutim, auto stakla koja se nalaze u ravni vozača naknadno mogu biti zatamnjena do 30%. Prednje vetrobransko staklo se nikada ne zatamnjuje. Ukoliko i pored ovoga imate još nekih nejasnoća, budite slobodni da nas kontaktirate. Ljubazni operateri će vas uputiti u sve zakonske regulative. 

Prednosti folija kojima se zatamnjuju auto stakla

Kompanija Auto stakla Ivanić  je prepoznatljiva po korišćenju vrhunskih folija izuzetnog kvaliteta koje su izrađene po najvišim svetskim standardima. Pored toga što pružaju poseban estetski ugođaj, ove folije pružaju savršenu zaštitu od sunčevih zraka, što doprinosi osećaju sigurnosti i prijatnosti tokom vožnje. 

U svojoj bogatoj ponudi imamo i termoizolacione folije za stakla visokog kvaliteta. Zahvaljujući njima vožnja je prijatnija, jer savršeno smanjuju sunčevu svetlost. Takođe, temperatura u vozilu će biti za nekoliko stepeni niža, što znači da vam klima neće biti neophodna tokom vožnje. 

U našoj kompaniji zatamnjivanje auto stakla se radi brzo, efikasno i profesionalno što podrazumeva lepljenje folije bez vađenja stakala i skidanja tapacirunga. Prilikom zatamnjivanja zadnje šoferšajbne folija se postavlja iz komada bez obzira na zakrivljenost stakla. 

Postavljanjem folije, vaš automobil će izgledati modernije i dopadljivije u očima prolaznika, a vi ćete istovremeno biti zaštićeni od njihovih pogleda. Nakon postavljanja folije, preporuka je da naredna 72 sata ne otvarate prozore. Zatamnjivanje auto stakala u našoj kompaniji možete uraditi tokom bilo kog godišnjeg doba, a to se svakako neće odraziti na kvalitet ugrađenih folija. 

Kako održavati stakla koja su zatamnjena folijom

Stakla zatamnjena folijom ne zahtevaju posebno održavanje. Možete automobile održavati kao i pre zatamnjivanja stakala i bez ikakve bojazni možete koristiti sredstava za čišćenje auto stakla. Vodite računa samo da ne prelazite oštrim predmetom preko folije, jer u tom slučaju postoji mogućnost da oštetite staklo. 

Bezbednost putnika u automobile sa zatamnjenim staklima

Ovo je takođe jedno od često postavljanih pitanja. Folije koje se ugrađuju u Kompaniji Auto stakla Ivanić postavljaju se sa unutrašnje strane što dodatno ojačava staklo. Na taj način staklo postaje čvršće, čime se dodatno osigurava bezbednost putnika. U slučaju loma stakala, folija pruža dodatnu sigurnost, jer sprečava rasipanje kao i povređivanje putnika u automobilu. Takođe, jedna od bitnih prednosti zatamnjenog stakla folijom je ta što sprečava provalnike od razbijanja stakla, jer ga folija čini čvršćim i teže lomljivim. 

Ukoliko se  i dalje dvoumite da li da zatamnite stakla ili ne, budite slobodni da nas kontaktirate, pre nego što donesete konačnu odluku. 

Zbog izuzetno visokih temperatura, servisi će od ponedeljka do petka (15-19.07.2024.) raditi u periodu 7-15h.

Radno vreme kontakt centra ostaje nepromenjeno.