Nissan Leaf pretvara se u vozilo koje odgovara na katastrofe

Nissan koristi svoj LEAF putnički automobil od 2011. godine u Japanu za pružanje hitne pomoći i transporta u prirodnim katastrofama i već je uspostavio partnerstvo sa više od 60 lokalnih vlada da podrži napore za pomoć u katastrofama. Nissan-ov proslavljeni LEAF ima mogućnost da bude EV koji može da deluje kao prenosna elektrana.

Zaista, LEAF ne može samo da ,,vuče’’ snagu za punjenje baterije velikog kapaciteta, već može i da je ,,gurne’’ nazad u mrežu preko V2G (Vehicle-to-Grid) ili direktno na elektronske uređaje putem V2Кs (Vehicle-to-everithing) tehnologije.

Najnovija generacija LEAF e + takođe ima silu snage da odradi posao: sa potpuno napunjenom baterijom od 62 kilovat-sata (kVh), može da obezbedi dovoljno električne energije za napajanje prosečnog evropskog domaćinstva za… šest dana!

Stoga, bilo je samo pitanje vremena kada će Nissan razviti svoj radni prototip, koji je predstavljen prošlog septembra u Parizu. Ovaj RE-LEAF sadrži veće gume, kako bi mogao da se vozi po putevima i terenima prekrivenim smetovima, a opremljen je dodacima poput spoljašnjih utikača za struju. Integrisani sistem upravljanja energijom može da koristi medicinsku, komunikacionu, rasvetnu i drugu opremu za održavanje života. Na primer, puna 24 sata može da koristi medicinski ventilator za intenzivnu negu i / ili LED poplavno svetlo od 100W. Impresivno!

Izvor