Priča se da se Apple-ov automobilski projekat ponovo vratio na listu prioriteta kompanije

Nakon što je Apple Inc pokrenuo svoj automobilski projekat Titan 2014. godine, spustio se na zadnje mesto, ali sada kompanija sa sedištem u Kaliforniji navodno udiše novi život u svoje planove za uvođenje privatnih vozila do 2024.

Još uvek traje debata o tome da li će kompanija Apple učiniti to dizajniranjem stvarnog automobila marke Apple ili nuđenjem softvera za autonomnu vožnju, uključujući kamere i senzore koje proizvođači automobila mogu integrisati u svoje dizajne.

Oba pomenuta scenarija zasnivaju se na primeni revolucionarne tehnogije baterija na kojoj Apple radi i koja bi trebalo da bude sigurnija opcija od tradicionalnih litijum-jonskih alternativa. Ova baterija sledećeg nivoa bi s jedne strane proširila domet i efikasnost vozila, a sa druge strane smanjila troškove baterija.

Višestruki LiDAR senzori su ključni pokretači bilo kog EV-a i oni će biti karakteristični i za novi Apple-ov automobilski projekat. Кompanija bi mogla da iskoristi resurse sopstvenih LiDAR jedinica ili da izgradi sopstveni senzor, ali takođe se navodi da je kompanija razgovarala sa spoljnim dobavljačima. Кo zna, AGC-ovo Videie infracrveno-prozirno staklo potencijalno može biti dodatak Apple-ovom dizajnu velike vrednosti.

Ako se kompanija Apple odluči za proizvodnju vozila, moraće da polaže svoja potraživanja na automobilskom tržištu da bi ostvarila profit. Ovo je izazov koji bi potencijalno mogao da spotakne tehnološku kompaniju. Poslednja vest je da je korejski proizvođač automobila Hyundai u pregovorima sa proizvođačem iPhone-a o zajedničkoj proizvodnji autonomnih EV-a.

Zbog izuzetno visokih temperatura, servisi će od ponedeljka do petka (15-19.07.2024.) raditi u periodu 7-15h.

Radno vreme kontakt centra ostaje nepromenjeno.