Prva primena u svetu vozila – zakrivljeni P-OLED displej

primena poled displeja

primena poled displeja

AGC je objavio da je njegovo zakrivljeno pokrivno staklo za displeje montirane na automobilu, korišćeno u Cadillacovom luksuznom terencu, novom Escaladeu 2021. godine. AGC-ov proizvod, koji se sastoji od Dragontraila, specijalnog stakla koje je poboljšano tretmanom hemijskog ojačanja, optičkim tankim premazom, dekorativnim štampanjem i zakrivljenim oblikovanjem, korišćen je kao zaštitno površinsko staklo za prvi u industriji zakrivljeni P-OLED, ekran koji isporučuju LG Electronic i LG Display, LG-ov proizvođač ekrana koji je početkom ove godine započeo masovnu proizvodnju P-OLED-a.

Novi Cadillac Escalade iz 2021. godine ima prvi zakrivljeni P-OLED ekran u serijskom vozilu. Ovaj inovativno dizajnirani ekran sastoji se od tri odvojena ekrana, koji prikazuju razne vrste informacija za vozače, kao što su digitalni brzinometar, navigacija i različite vrste medija (za pružanje informacija i zabave). Takođe, dva komada AGC-ovog zakrivljenog poklopca za displeje montirane na automobilu, pomažu da se ova tri ekrana integrišu kao jednodelni sistem ekrana od 38 inča koji je namenjen visokokvalitetnom i naprednom dizajnu enterijera za novi Cadillac Escalade

Zahvaljujući jedinstvenom AGC-ovom procesu dizajniranja i ocenjivanja, njegovo zakrivljeno pokrivno staklo za displeje montirane na automobilu obezbeđuje nivo sigurnosti, koji se očekuje od materijala u vozilu, a takođe ostvaruje svoju maksimalnu čvrstoću i stabilnost oblika stakla tokom dugog perioda sa malim naponom opterećenja kako za displej tako i za samo staklo. Pored toga, igra ključnu ulogu u poboljšanju visokog nivoa jasnoće gledanja i upotrebljivosti dodirnih funkcija bez stresa, zahvaljujući zaštićenim premazima i tehnologijama dekorativnog štampanja pokrivenih višestrukim patentima.

Prema svojoj upravljačkoj politici AGC plus, AGC grupa se obavezala da će stvoriti proizvode koji dodaju različite pluseve za zainteresovane strane. Plusevi za društvo uključuju „sigurnost“ i „udobnost“, dok plusevi za kupce uključuju „novu vrednost“ i „funkcionalnost“. Кao vodeća kompanija sa najvećim tržišnim udelom automobilskog stakla za pokrivanje ekrana, AGC je posvećen sprovođenju tehnoloških inovacija, koje mu omogućavaju da i dalje pruža proizvode, koji dodaju novu vrednost i premašuju očekivanja kupaca.

Izvor