Sika – švajcarski brend koji je industrijski svestrani lider

 

Brend Sika nastao je davne 1910. godine u Švajcarskoj, kao jedan od vodećih inovatora na tržištu hemijskih proizvoda, sistemskih rešenja za gradnju i raznovrsne industrije. Zahvaljujući obimnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, stvorena je svetski poznata kompanija specijalizovana za proizvodnju hemikalija, sektoru građevinarstva i industriji motornih vozila.

Danas predstavlja švajcarsku multinacionalnu kompaniju specijalnih hemijskih proizvoda, koja snabdeva građevinarstvo i industriju motornih vozila bogatim asortimanom. Sika ima više od 25.000 zaposlenih, u više od 300 fabrika i preko 100 zemalja širom sveta. Pored ovog globalnog brenda, razvijeno je i više od 900 brendiranih proizvoda pod okriljem kompanije Sika. U Srbiji, kompanija je registrovana 2002. godine pod imenom Sika Srbija, kao značajan snabdevač proizvoda u svim oblastima građevinarstva. 

Sika je 2019. godine osvojila švajcarsku nagradu za inovativnu tehnologiju i novu tehniku lepljenja. Obimna ulaganja u istraživanje i razvoj novih kategorija i linija proizvoda rezultiralo je nenadmašnim kvalitetom i naprednom tehnologijom svakog proizvoda. Rešenja u različitim oblastima, među kojima je i automobilska industrija, postala su poznata svuda u svetu – posebno po čvrstom lepljenju i sistemima opremanja delovima i elementima različitih oblasti i delatnosti. Sika je svetski brend koji proizvodi inovacije u skladu sa najvišim standardima, propisima i realizovanim ispitivanjima. 

Sika Srbija fokusirana je u najvećoj meri na sektor građevinarstva. Neizostavan je partner svih velikih i poznatih projekata, kojim se obuhvataju: izrada betona i krovnih sistema, zatim završni radovi u građevinarstvu, hidroizolacija, industrijski podovi, sanacija i zaštita svih konstrukcija, kao i lepljenje i zaptivanje u građevinarstvu specijalnim smesama, lepkovima i kvalitetnim premazima. Od veoma značajnih projekata u kojima je Sika bila značajan realizator, jesu: most Gazela, Autoput Bar-Boljare, TC Ušće, obilaznica oko Beograda, i mnogi drugi. 

Sika osvaja automobilsku industriju kvalitetom i dizajnom proizvoda

Pouzdanost, trajnost i sigurnost su važni faktori kvaliteta velikog broja proizvoda, a posebno su značajni kada se radi o delovima za automobilsku industriju. Sika je na prvom mestu na tržištu kada su u pitanju zamena i lepljenje auto stakla i popravka karoserije automobila. Kako bi se automobil u efikasnom postupku reparacije vratio nakon oštećenja u rang fabričkog OEM standarda, najbolje je odabrati Sika rešenje visokih performansi za lepljenje, čvrstoću i zaštitu stakala. 

Brend Sika u svom bogatom asortimanu proizvoda nudi kompletnu liniju koja je namenjena zameni automobilskog stakla i specijalnim limarijskim radovima. Sistemi su dizajnirani tako da budu vrlo jednostavni za upotrebu majstora i montažera, a da istovremeno odgovore na najviše standarde kvaliteta.

Na taj način, klijentima se pružaju najviši standardi sigurnosti. Kako su profesionalni i trajni lepkovi i delovi za zamenu auto stakala danas veoma traženi, Sika je prepoznala potrebu kontinuiranog razvoja dizajna svakog proizvoda, kao i pružanje potrebne podrške prilikom njihove primene. 

Kontinuiran razvoj proizvoda izgradio je visoku poziciju u svetu automobila

Kako bi u današnjim tržišnim uslovima bila održana jedna od liderskih pozicija, važno je kontinuirano razvijanje isključivo kvalitetnih i proverenih proizvoda. Svetski poznat brend Sika je to odlično prepoznao, što rezultira organizacijom ispitivanja svakog materijala, zatim izdržljivosti delova svake industrije, među kojima se ubraja i sektor automobila. Zahvaljujući visokokvalitetnim laboratorijama koje su rasprostranjene svuda u svetu, sprovode se redovna testiranja i vrše potrebna prilagođavanja proizvoda tržištu, odnosno klijentima i korisnicima. 

Današnja vozila su sve složenija i zahtevnija za održavanje, pa se nametnula potreba kreiranja rešenja koja će olakšati njihovu popravku. Nova Sika ADP tehnologija zasniva se na dvokomponentnom sistemu lepljenja sa veoma brzim očvršćivanjem, fleksibilnim i bez ikakvog mirisa. Zasnovan na naprednoj akrilnoj hemiji, pruža niz prednosti automobilskoj industriji – kako za enterijer, tako i za eksterijer automobila.

Zbog toga je Sika ključni razvojni partner za svetski poznate proizvođače i servisere automobila. Moderne inovacije ovog brenda omogućile su jednostavne i efikasne popravke, kao što je zamena auto stakala, njihova reparacija lepljenjem i različite radove u domenu limarije. Velika prednost Sika proizvoda jeste što su pogodni i za manipulaciju metalom, plastikom, staklom, čak i čelikom. 

Kao jedan od poznatih Sika ogranaka – Sika Automotive, predstavlja vodećeg inovatora i snabdevača rešenjima za lepljenje, ojačavanje i stvaranje veće pouzdanosti vozila. Zahvaljujući brendiranim spoljašnjim i unutrašnjim komponentama, Sika pruža napredne performanse udobnosti automobila, istovremeno pobojlšavajući bezbednost i trajnost modernih vozila.

Sika je pouzdan partner koji pruža globalne inovacije u lokalizovanom obimu, uz kontinuiranu posvećenost, usavršavanje znanja i veština, kao i tehnika rada koje čine popravke auto stakala, karoserije i limarijske poduhvate veoma efikasnim i kvalitetnim.