Šta uraditi kada napukne vetrobran

Zimski period koji je pred nama neminovno dovodi do mnoštva kamenčića i rizle koju posipaju vozila zimske službe. To istovremeno povećava šansu da se nešto od toga nađe ispod točkova, odskoči a zatim  ošteti vetrobran. Kada je neophodna zamena, a kada je moguća popravka šoferšajbne, koliko traje, kao i koliko košta reparacija auto stakla čitajte u nastavku ovog teksta. 

Da li je moguće popraviti baš svako oštećenje?

Veliki broj oštećenja je moguće reparirati, ali precizniji odgovor na ovo pitanje možete dobiti u našem servisu. Smatra se da svako oštećenje koje nije veće od metalne novčanice od 5 dinara, odnosno koje nije veće od jednog cm moguće je vrlo lako i uspešno popraviti. Takođe, važno je naglasiti da je popravka auto stakla izvodljiva samo jednom.  

Kako izgleda vetrobran nakon reparacije? 

Moguće je uraditi reparaciju tako da su oštećenja gotovo nevidljiva a vetrobran izgleda kao nov. Ali, to zavisi od više faktora. Ključne stvari su veličina oštećenja, vrsta oštećenja kao i vreme nakon koga se reparira staklo. Ovde je važno brzo reagovati. Popravka će biti daleko uspešnija ukoliko ste ažurni i odmah dođete na popravku. Mada, ne sme se zanemariti stepen i vrsta oštećenja. Takođe, važno je da novonastalo oštećenje zaštitite od vlage i prljavštine. Sve dok je oštećenje čisto, nakon reparacije će mnogo bolje izgledati.

Međutim, ukoliko dođe do oštećenja, a ne reagujete na vreme to otežava proces i kvalitet same reparacije. Imajte u vidu da upotreba brisača neminovno nanosi prljavštinu preko oštećenja čime vlaga i prljavština prodiru u samu dubinu postojećeg oštećenja. 

Osim toga, ne smete zaboraviti da staklo trpi nagle promene temperature što može da dovede do širenja oštećenja. U toj situaciji se može desiti da je popravka neizvodljiva, što podrazumeva zamenu šoferšajbne. 

U  svakom slučaju ni to nije nerešiv problem, jer Kompanija Auto stakla Ivanić u svom asortimanu poseduje najveći lager vetrobrana na tržištu. 

Kada se ne preporučuje reparacija vetrobrana? 

Reparacija auto stakla se radi u situacijama ukoliko je oštećenje maksimalne veličine kovanice od 5 dinara. Osim toga bitni su i drugi faktori kao što je pozicija oštećenja na vetrobranu, vrsta oštećenja i starost oštećenja. Ukoliko se oštećenje nalazi u vidnom polju vozača, tada se najčešće ne radi reparacija.

Takođe, reparacija se ne radi ni ukoliko se oštećenje nalazi u zoni kroz koju „gleda“ kamera sistema ADAS, odnosno u gornjem delu vetrobrana, kod retrovizora. Popravka se ne preporučuje ukoliko se oštećenje nalazi na ivici vetrobrana, jer je na tim mestima staklo najosetljivije. Iskusan tim profesionalaca zaposlenih u Auto servisu Ivanić, će vam na osnovu oštećenja ponuditi najbolje i najisplativije rešenje. 

Koliko traje i koliko  košta reparacija šoferšajbne?

Proces reparacije auto stakla je znatno kraći u poređenju sa zamenom auto stakla. Okvirno traje oko 30 minuta i što je najvažnije reparacija se izvodi u svim vremenskim uslovima i tokom svih godišnjih doba. U Auto servisu Ivanić dobićete kvalitetno urađenu reparaciju auto stakla čija je trajnost zagarantovana. Osim toga što je reparaciju auto stakla moguće uraditi u našim servisima, takođe vam nudimo mogućnost i terenske posete. Po vašem zahtevu, naša terenska ekipa će vas posetiti i ukoliko je moguće na licu mesta će uraditi reparaciju. 

Što se tiče cene, odgovor na ovo pitanje nije jednostavno dati, jer cena zavisi od više faktora. Cenovnik, može da vam posluži kao orijentir, mada cena popravke auto stakla zavisi od obima oštećenja. U svakom slučaju preporuka je da nas kontaktirate ili da svoj automobil dovezete na besplatnu procenu. 

Savet plus je da nikada ne zanemarujete ni najmanje naprsnuće, jer time ćete prouzrokovati još veću štetu. Kako naša kompanija pokriva celu teritoriju Srbije, Makedonije i Crne Gore možete nas kontaktirati pozivanjem kontakt centra kompanije putem besplatnog broja 0800/ 14-15-16, gde ćete od operatera dobiti sve potrebne informacije i zakazati termin u našem Auto centru koji vama najviše odgovara.