AGC auto stakla

AGC – savremena i vrhunska stakla

Kompanija AGC Group osnovana je 8. septembra davne 1907. godine u Japanu i sada je to „Asahi Glass Co.“ sa sedištem u Tokiju. Tada je bila prvi japanski proizvođač ravnog stakla, a danas je mnogo više od toga – internacionalni snabdevač kvalitetnim staklima za firme i klijente širom sveta. Pored čuvenih AGC auto stakala, proizvode i stakla za poslovne prostore i sve druge namene. AGC grupa je tokom godina iznedrila svoje fabrike po celom svetu. Zahvaljujući tehnološkoj opremljenosti, danas je AGC najveća kompanija u svetu za proizvodnju stakala različitih vrsta. Takođe, to je jedna od glavnih kompanija Mitsubishi-ja, koja je osnovana od strane sina drugog predsednika Mitsubishi korporacije. Kao jedna od najuspešnijih kompanija, nalazi se na listi Tokijske berze.

AGC grupu čini 15 izdvojenih ogranaka različitih, ali povezanih delatnosti, među kojima se posebno ističu automobilska industrija, hemijska industrija, telekomunikacije, kao i elektronika. Bitan aspekt delatnosti jeste proizvodnja auto stakla koje ima vrhunske performanse, odličnu trajnost i otpornost na svetlost, atmosferske uticaje i mehanička oštećenja. AGC auto stakla su visoko kvalitetan proizvod i njihova proizvodnja zasnovana je na ekspertizi i znanjima u oblasti automobilske industrije. Dokaz kvaliteta je veliki broj svetski poznatih marki i modela automobila, čiji su sastavni deo fenomenalna AGC auto stakla.

AGC auto stakla su inovativan način isticanja kvaliteta i estetike vozila

AGC grupa je renomirani proizvođač auto stakala, koji vrši distribuciju proizvoda poznatim proizvođačima vozila svuda u svetu. Zasnivajući svoju proizvodnju na savremenoj tehnici, tehnologiji i principima, AGC auto stakla namenjena su svim vozilima. AGC grupa specijalno kreira vetrobransko staklo, kao i panorama krovove i bočne retrovizore. Takođe, veliki je i značajan snabdevač automobilske industrije OEM i rezervnim staklima. Kompanija AGC ima veliku ulogu u distrubuciji stakala za druge tipove vozila, kao što su tramvaji, vozovi i autobusi.

Principi na kojima se zasniva izrada AGC auto stakla jesu velika funkcionalnost, sjajne performanse, trajnost i vanvremenski dizajn. Kontinuirano se primenjuju najnovija dostignuća tehnologije, kao što su: panoramska vetrobranska stakla složenijih oblika i dimenzija, grejana vetrobranska stakla, head-up displeji, i mnogo toga drugog inovativnog i praktičnog.

Glavne oblasti inovativne proizvodnje AGC grupe su: 

  • Automobilsko staklo;
  • Industrijski metal;
  • Hemikalije za proizvode;
  • Biotehnologija i životna sredina;
  • Optika i telekomunikacije;
  • Ravno staklo i građevinski materijal;
  • Elektronski materijali i proizvodi;
  • Staklo različitih ekrana, uključujući  i pametne telefone.v

Paralelno sa razvojem dizajna automobila i poslovnih objekata, staklo je menjalo svoju ulogu u automobilskoj i građevinskoj industriji. AGC auto stakla danas pokrivaju mnogo veću površinu vozila u odnosu na nekoliko decenija unazad. Karakteristike stakla su znatno unapređene kako bi pružale što bolju preglednost, jasniju sliku i veću udobnost tokom vožnje. AGC auto stakla su napredna rešenja, prilagođena raznolikim modelima automobila. Takođe, jednostavna ugradnja odgovara i potrebama klijenata – partnerima, predstavnicima, i ovlašćenim auto servisima.

Savremena tehnologija daje novu dimenziju asortimana

Negujući svoju organizacionu kulturu koju odlikuje izuzetna stručnost zaposlenih, u kombinaciji sa tehnologijom najnovije generacije, AGC nudi najbolja dizajnerska rešenja kvalitetnih stakala. Odlično „odgovara“ na zahteve klijenata, u pogledu: prenosa svetlosti, izolacije toplote i zvuka, kontrole solarnih uticaja, sigurnosti i pouzdanosti stakala. Sve to, obezbeđuje se uz neverovatan estetski doživljaj.

AGC auto stakla proizvode se u posebnim ograncima kompanije. Kombinujući znanja sa izumima modernog vremena, patentirana su raznolika rešenja za automobile. Stvaraju se poptuno unikatni materijali i proizvodi, koji se plasiraju kroz pouzdana i dugoročna partnerstva. Praćenje savremenih trendova rezultira sve novijim i obimnijim dostignućima, uz realizaciju smelih i do sada neviđenih ideja. Sve one su sadržane u prepoznatljivim AGC proizvodima, koji se mogu pronaći u online prodaji, predstavništvima kompanije i modernim auto servisima.

Za sve informacije o prodaji i asortimanu budite slobodni da nas kontaktirate